FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vrdoljak u bjelovarskom Kronospanu

Autor: ggaz
BJELOVAR, 5. ožujka 2013. (Hina) - Proizvodni pogon tvrtke Kronospan CRO d.o.o. u Bjelovaru, jedinog proizvođača sirove i oplemenjene iverice u Hrvatskoj, obišao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Tvornica je od 2005. godine dio međunarodne grupacije Kronospan, vodećeg svjetskog proizvođača drvenih pločastih materijala koji diljem Europe ima četrdesetak tvornica i više od 13.000 zaposlenih.

Tvornica iverice Kronospan CRO 94 posto sirovine i 85 posto tehničke nabave kupuje na domaćem tržištu.

"Razgovarali smo o klasterizaciji, analizirali mogućnosti kako podići tehnološki razvoj koji danas nije na razini kojom možemo biti konkurentni na svjetskom tržištu, o inovacijama i dizanju konkurentnosti kroz cijene sirovine, energenata i transporta", izjavio je nakon obilaska tvornice ministar Vrdoljak.

Naglasio je kako industrijska strategija, koju trenutno izrađuju gospodarski stručnjaci, predviđa da drvna industrija postane strateška industrijska grana u Hrvatskoj.

Ministar Vrdoljak razgovarao je i s gradonačelnik Bjelovara Antunom Korušecom.

"Analizirali smo stanje gospodarstva u Bjelovaru i zaključili kako revitalizacija mora ići postupno, korak po korak. Dati ćemo sve od sebe da svaki pojedinačni pravni subjekt, koji je u poteškoćama, pokušamo izvesti iz poteškoća i pomognemo u onoj mjeri koliko možemo", rekao je ministar Vrdoljak.

(Hina) xggaz yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙