FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrdoljak podupro projekt centra za nanotehnologije u Novom Marofu

Autor: skal
NOVI MAROF, 1. ožujka 2013. (Hina) - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je na Danu poduzetnika u Novom Marofu istaknuo kako će jedna od bitnih industrijskih grana biti i nanotehnologija te najavio da će punu podršku Vlade u pripremi i realizaciji imati ambiciozni projekti, kao što je i projekt izgradnje centra za nanotehnologije u Novom Marofu.

Projekt tog centra predstavili su članovi vodstva klastera poluvodičke industrije SEMICRO, a centar u Novom Marofu, kako je istaknuto, uskoro bi mogao postati hrvatski centar za proizvodnju poluvodiča čijom bi se proizvodnjom opskrbljivala cijela jugoistočna Europa.

Kako je naglasio gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić, izgradnja centra nanotehnologije značila bi gospodarski procvat tog kraja, u centru bi u početku posao našlo 50-ak visokoobrazovanih stručnjaka, dok bi u konačnici brojka zaposlenih u sektoru nanotehnologije mogla dosegnuti i dvjestotinjak.

Danima poduzetnika grada Novog Marofa nazočio je i bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić za kojeg je ministar Vrdoljak naglasio da je jedna od ključnih osoba, koje su zajedno s gradonačelnikom Hrenićem, započele priču oko stvaranja centra nanotehnologije u Novom Marofu.

Vrdoljak je istaknuo da je ključno i brzo definiranje strateških industrijskih grana što bi trebalo dovršiti do kraja godine jer bi svaki drugi rok bio katastrofalan za gospodarstvo.

Ocijenio je i kako smo s početkom ove godine dotaknuli dno, ali i da se već vide znaci oporavka.

Uvoz nam je ostao na istoj razini, dok je nam izvoz raste za šest posto, a rastu i prihodi od PDV-a, kazao je Vrdoljak koji vjeruje da će 2013. biti prekretnica.

Spomenu je pritom i perspektivu ulaska Hrvatske u EU i skorog otvaranja tržišta od gotovo pola milijarde ljudi.

Međutim, na tom tržištu nitko nam neće pomoći osim nas samih. Jedini spas nam je da znamo više, da budemo konkurentni i da planiramo bolje od drugih, a zadatak države je da prati poduzetnike u istoj mjeri kao što to rade ozbiljne europske države, rekao je.

(Hina) xskal ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙