FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG: financijske posljedice referenduma u Dubrovniku bez argumenata

Autor: vlar
ZAGREB, 5. ožujka 2013. (Hina) - Nestranačka udruga GONG istaknula je danas kako još uvijek nisu poznati argumenti nagađanja o financijskim posljedicama odluke o referendumu u Dubrovniku, te upozorava da javnim prostorom, umjesto točnih informacija, još uvijek vladaju jeftini politički spinovi.

Ni tjedan dana nakon što su u javnost puštene insinuacije o financijskim posljedicama odluke o referendumu o golf projektu na Srđu, nisu poznati nikakvi konkretni argumenti, upozorilo je GONG u priopćenju. Istodobno, poziva nadležne da argumentiraju svoja nagađanja ili da se, u suprotnom, ispričaju javnosti.

Riječ je o prvom lokalnom referendumu na inicijativu građana za koji je gotovo izvjesno da će se održati, ističe GONG te izražava žaljenje što u javnim prostorom i dalje vladaju "jeftini politički i medijski spinovi, umjesto točnih, potpunih i pravovremenih informacija".

Nadležne pozivaju da argumentiraju na čemu temelje insinuacije o financijskim posljedicama ili da se javnosti ispričaju za iznošenje neistinitih tvrdnji. Istodobno, pozivaju sve strane da iznose točne i provjerene informacije kao temelj za kvalitetnu javnu raspravu temeljem koje će građani donijeti svoju odluku.

Navode i kako smo u međuvremenu svjedočili izjavama potpredsjednika vlade Branka Grčića, pa i premijera Zorana Milanovića kojima su, ocjenjuju u GONG-u, umjesto odgovornog javnog komuniciranja, pojačali dojam neizvjesnosti u odnosu na nepotkrijepljene prijetnje o naknadi štete kao posljedice demokratskog postupka.

Dijele, kažu, razočaranost zbog pravne nesigurnosti, neispunjenih obećanja i dovođenja u zabludu, ali, ističu, uzroke problema ne treba tražiti u građanima koji tek u rijetkim okolnostima imaju priliku odlučivati, već u njihovim predstavnicima koji su izabrani na temelju obećanja koja su potom odlučili ignorirati.

Na kraju pozivaju građane da iskoriste svoje građansko pravo, glasaju na referendumu i na taj način sudjeluju u donošenju odluke koja će odrediti njihovu budućnost.

(Hina) pp/xvl ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙