FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s ministricom obrane Crne Gore

Autor: ista
ZAGREB, 4. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u ponedjeljak u Zarebu ministricu obrane Crne Gore Milicu Pejanović Đurišić a prilikom susreta zaključeno je kako je bilateralna obrambena suradnja između dvije države primjer međusobne uspješne suradnje u jugoistočnoj Europi, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Bilateralna obrambena suradnja između dvije države primjer je međusobne uspješne suradnje u jugoistočnoj Europi o čemu svjedoči i današnji zajednički ispraćaj 21. HRVCON-a koji se upućuje u misiju ISAF u Afganistanu, navodi se u priopćenju i dodaje da se u hrvatskom kontingentu nalazi i 23 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore koji su prošli zajedničke pripreme u Hrvatskoj.

Predsjednik Josipović naglasio je kako je strateški interes Republike Hrvatske sigurnost i stabilnost u regiji utemeljen na međusobnom povjerenju i suradnji među državama. Hrvatska podržava i daje svu potrebitu stručnu pomoć Crnoj Gori na njenom putu k punopravnom članstvu u NATO-u i Europskoj uniji.

Ministrica obrane Pejanović Đurišić zahvalila je Republici Hrvatskoj na do sada pruženoj pomoći, naznačivši kako se crnogorske obrambene reforme provode uspješno, te da Crna Gora očekuje poziv u članstvo u NATO savezu.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙