FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Kaida Arapskog poluotoka izdala časopis na engleskom jeziku

Autor: sbak
RIJAD, 2. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Al Kaida Arapskog poluotoka (AQAP), najaktivniji ogranak te terorističke organizacije, objavila je na internetu časopis na engleskom jeziku u kojem, među ostalim, savjetuje kako zapaliti automobil ili izazvati prometnu nesreću.

Časopis objavljen na internetskoj stranici te skupine počinje uvodnikom u kojem se upozorava Francusku da okonča intervenciju u Maliju navodeći kao primjer američko iskustvo u Afganistanu i Iraku zbog kojeg, kaže komentator, Amerikanci "gorko žale".

U posebnom dijelu savjetuje se kako zapaliti automobile uz napomenu - "nemojte se politi benzinom", a sugerira se i prolijevanje ulja po zavojima cesta kako bi se izazvale prometne nesreće.

Časopis poziva militante širom svijeta da napadnu 11 osoba među kojima su pisac Salman Rushdie, nizozemski političar Geert Wilders, kanadsko-somalski aktivist Ayaan Hirshi Ali te američki pastor Terry Jones jer su uvrijedili islam.

AQAP ima bazu u Jemenu a zapadni stručnjaci vide ga kao veliku prijetnju stabilnosti zemalja u regiji i pomorskim putevima trgovine naftom.

(Hina) ysb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙