FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 1. ožujka

Autor: kgab
ZAGREB, 28. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 1. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović dat će izjavu za predstavnike medija vezano uz raspisivanje izbora za Europski parlament (u 10.30 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

SALZBURG - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović putuje u petak u Salzburg gdje će primiti visoko priznanje Europske akademije znanosti i umjetnosti zajedno sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom. Josipović će se u petak u Salzburgu, gradu na zapadu Austrije, sastati s predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji u kojoj živi oko 50.000 Hrvata, većinom u pokrajini Gradišće.

ZAGREB - Konferencija povodom obilježavanja Tjedna jedinstvenog tržišta u Hrvatskoj u organizaciji Delegacije Europske unije u RH i ministarstva gospodarstva. Konferenciju će otvoriti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Uvodnim govorom prisutnima će se obratiti Vesna Pusić, prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova te Michel Barnier, europski povjerenik za unutarnje tržište i usluge. U drugom dijelu konferencije predviđena je panel diskusija te održavanje radionica vezanih uz slobodu kretanja roba, usluga, kapitala i radnika, zaštitu potrošača i elektroničko poslovanje, tj. digitalno jedinstveno tržište. (Konferencija počinje u 10 sati, hotel International, Miramarska 24; izjave za medije u 10.45 sati).

ZAGREB - Članovi Odbora za europske integracije, Odbora za gospodarstvo i zastupnici promatrači u Europskom parlamentu sastat će se s povjerenikom Europske komisije za unutarnje tržište i usluge Michelom Barnierom (u 12.15 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Po najavi iz Delegacije EU-a u RH, predviđeni su i drugi Barnierovi sastanci s više hrvatskih visokih dužnosnika.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama razgovarat će s vođama Kongresa o dubokim proračunskim rezovima koji će automatski nastupiti toga dana, a koje zastupnici još mogu izbjeći uspiju li se dogovoriti u posljednji trenutak i tako spriječiti zastoje u zračnim lukama, školama, zdravstvu. Obama će razgovarati s vođama republikanaca u Zastupničkom domu Johnom Boehnerom i Senata Mitchom McConnellom, te s vođama demokrata u Senatu Harryjem Reidom i Nancy Pelosi u Zastupničkom domu. Da bi izbjegao pad niz fiskalnu liticu američki Kongres je u zadnjem trenutku 31. prosinca izglasao zakon o povećanju porezne stope za kućanstva koja godišnje zarađuju više od 450 tisuća dolara s 35 na 39,6 posto. Demokrati i republikanci time su nakon duga natezanja spriječili pad najvećeg svjetskoga gospodarstva u duboku krizu i recesiju no dogovor oko automatskih rezova u potrošnji odgodili za dva mjeseca, što nastupa 1. ožujka.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙