FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 27. veljače

Autor: slek
ZAGREB, 27. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 27. veljače.

ZAGREB - Američka gospodarska komora organizira poslovni ručak "AmCham Lunch" na kojem će gospodarstvenicima i drugim uglednim gostima govoriti američki veleposlanik u RH Kenneth Merten. (12 sati, Hotel Westin, Kristalna dvorana, Kršnjavoga 1).

RIM - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u Rimu na transatlantskoj večeri ministara vanjskih poslova EU-a, NATO-a, Makedonije i Švicarske. Između ostalih, na konferenciji će sudjelovati i američki državni tajnik John Kerry, visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton i glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen. Govorit će se o stanju u Afganistanu, Siriji, Iranu, Sahelu, međunarodnom terorizmu i sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje.

LJUBLJANA - Slovenski parlament održat će izvanrednu sjednicu na kojoj će glasovati o Alenki Bratušek kao mandatarki za sastav nove vlade. Sjednica će započeti u 10 sati, a očekuje se da bi do glasovanja o Bratušek moglo doći u večernjim satima. Parlament će najprije izabrati novog predsjednika jer je dosadašnji predsjednik Gregor Virant prije mjesec i pol dana podnio ostavku. Nakon toga, predstavnik stranke Pozitivna Slovenija (PS) koju vodi Bratušek kratko će obrazložiti zašto ju predlažu za mandatarku. Slijedi njezin govor u kojemu će zastupnicima predstaviti svoj program, a zatim će Janez Janša govoriti o radu svoje vlade u proteklih godinu dana.

VATIKAN - Stotine tisuća vjernika očekuje se na posljednjoj općoj audijenciji pape Benedikta XVI. koji u četvrtak napušta papinsku službu.

PARIZ - Američki državni tajnik John Kerry nastavlja sa svojim prvim službenim putovanjem u Europi i na Bliskom istoku. U Parizu će razgovarati s francuskim ministrom vanjskih poslova Laurentom Fabiusom, a zatim će otputovati u Rim.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Francois Hollande sastat će se u Moskvi i razgovarati o brojnim bilateralnim i multilateralnim pitanjima.

Dežurni:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Damir Hainski

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: +38514808645

Fax: +38514808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xnab ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙