FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska gluha reprezentacija za medalje

Autor: rsal
BERN/ZAGREB, 27. veljače 2013. (Hina) - Hrvatska ženska curling reprezentacija borit će se za medalje na 2. Svjetskom prvenstvu gluhih koje se održava u švicarskom Bernu.

Naša reprezentacija u sastavu Melani Lušić, Marijana Božić, Katarina Vidaković, Emina Crnaić i Ane Miljković ostvarila je u prednatjecanju po dvije pobjede i poraza, te će u četvrtak u doigravanju igrati protiv dosad nepobijeđenih Kanađanki.

Hrvatske curlingašice su slavile protiv Rusije (9:8) i Mađarske (8:7), dok su izgubile od Kanade (4:10) i Ukrajinki (9:13). Borba za medalje veliki je uspjeh Hrvatske, koja je jedina zemlja u natjecanju bez regularne curling staze na kojoj se mogu odvijati treninzi. Naše gluhe igračice trenirale su često improvizirajući, a pripreme su održale u Budimpešti, koja je najbliži grad sa regularnim curling objektom.

Kanađanke, s kojima igramo za plasman u finale, imaju čak nekoliko tisuća curling staza. I ako izgube od Kanade, naše curlingašice imaju šanse za medalju jer bi u tom slučaju u polufinalu igrale s pobjednikom dvoboja Rusije i Ukrajine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙