FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP skijanje: Pobjeda Austrijanaca

Autor: rsal
SCHLADMING, 12. veljače 2013. (Hina) - Domaćin Austrija pobjednik je "team eventa" na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Schladmingu, dok je hrvatska skijaška vrsta u sastavu Sofija Novoselić, Dalibor Šamšal, Saša Tršinski i Filip Zubčić okončala nastup u 1. kolu.

Hrvatska je bez Ivice Kostelića ispala od Njemačke s ukupnim rezultatom 3:1. U utrkama "paralel-slaloma" Novoselić je u prvom dvoboju za jednu stotinku sekunde pobijedila Lenu Duerr, ali su potom Šamšal, Tršinski i Zubčić u neravnopravnoj borbi izgubili svoje utrke protiv velikih favorita Fritza Dopfera, Marije Hoefl-Riesch i Felica Neurethera. Posebno je zanimljiv bio dvoboj Zubčića i Neureuthera u kojem je naš skijaš odmah pao i pritom "počistio" i Neureuthera u suprotnoj stazi.

Naslov svjetskih prvaka osvojili su Austrijanci Nicole Hosp, Marcel Hirscher,Michaela Kirchgasser i Philipp Schörghofer koji su u finalu slavili protiv Švedske s 4:0. Austrijanci su dobili 50.000 švicarskih franaka, drugoplasirani Šveđani 30.000, a trećeplasirana ekipa Njemačke 20.000 franaka.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙