FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clegg priznao "teške pogreške" u seksualnom skandalu

Autor: mtro
LONDON, 27. veljače 2013. (Hina/AFP) - Zamjenik britanskog premijera, liberalni demokrat Nick Clegg je u srijedu priznao "vrlo teške pogreške" tijekom istrage skandala navodnog seksualnog zlostavljanja koji potresa njegovu stranku, prije djelomičnih parlamentarnih izbora.

Bivšeg visokog dužnosnika liberalnih demokrata Chrisa Rennarda, koji sada zasijeda u gornjem domu britanskog parlamenta, nekoliko žena je optužilo da se između 2003,. i 2007. prema njima neprimjereno odnosio.

Nick Clegg je u srijedu inzistirao da nije znao za specifične optužbe sve do izbijanja skandala prošlog tjedna, objavom svjedočenja navodnih žrtava na tv-u Channel 4.

On je potvrdio da je čuo glasine o ponašanju Chrisa Rennarda u vrijeme Rennardove ostavke s mjesta glavnog direktora Liberalno-demokratske stranke 2009.

"Bilo je jako teških pogrešaka, te žene nisu saslušane", priznao je Nick Clegg u razgovoru za londonski radio LBC.

"Nešto nije funkcioniralo, to je jasno", priznao je ali i dodao da njegova stranka ne treba ništa skrivati.

Skandal je izbio kada su liberalni demokrati u četvrtak pokušali zadržati njegovo mjesto zastupnika u okrugu Eastleigh, na jugu Engleske, ispražnjeno nakon ostavke zastupnika i bivšeg ministra Chrisa Huhnea.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙