FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Nijemaca podupire istospolne brakove

Autor: spuc
BERLIN, 27. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Gotovo tri četvrtine Nijemaca podupire istospolne brakove, pokazalo je istraživanje objavljeno u srijedu u trenutku kad konzervativci Angele Merkel, uoči rujanskih izbora, razmišljaju o proširenju prava istospolnih parova.

Istraživanje koje su naručile RTL televizija i list Stern pokazuje da je 74 posto Nijemaca za istospolne brakove, a 23 posto protiv.

Potpora je najveća među glasačima oporbenih Zelenih i Socijaldemokrata (SPD) ali i među onima koji podupiru kršćanske demokrate (CDU). Dvije trećine njihovih glasača također podupire istospolne brakove. CDU želi poboljšati svoj rejting među urbanim biračima.

Vlada Angele Merkel priprema se za izmjene zakona kako bi omogućila istospolnim parovima veća prava na posvajanje nakon što je njemački ustavni sud prošloga tjedna presudio da se homoseksualnim parovima mora dozvoliti usvajanje djeteta koje je već posvojio njihov partner. Heteroseksualni partneri već imaju ta prava. Sud je dao rok za izmjenu zakona do srpnja 2014.

Istospolni partneri mogu u Njemačkoj sklapati civilno partnerstvo ali ne i brak.

(Hina) xps ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙