FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovo trećina Talijana još ne zna za koga će glasovati

Autor: dmus
RIM, 19. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Pet dana prije održavanja parlamentarnih izbora gotovo trećina Talijana tek mora odlučiti za koga će glasovati i hoće li uopće izaći na izbore, pokazalo je istraživanje u utorak, naglašavajući neizvjesnost izbornog ishoda.

Istraživanje dnevnika Corriere della Sera pokazalo je da se udio Talijana koji još ne znaju za koga i hoće li uopće glasovati smanjio s prosinačkih 51,5 posto na još uvijek velikih 27,7 posto manje od tjedan dana prije glasovanja u nedjelju i ponedjeljak.

Zadnje ankete prije zakonske zabrane 8 veljače pokazivale su da Demokratska stranka (lijevi centar) dobija većinu u donjem domu parlamenta, ali nedovoljnu za samostalno preuzimanje vlasti, zbog čega će morati koalirati s grupacijom premijera u odlasku Marija Montija.

Koalicija desnog centra Silvija Berlusconija tad je zaostajala oko šest posto, ali veliki broj neodlučnih birača ukazuje na neizvjesnost krajnjeg izbornog ishoda na koji bi veliki utjecaj mogli imati poslejdnji dani predizborne kampanje.

Po talijanskom zakonu, objava predizbornih anketa zabranjena je dva tjedna uoči izbora, ali analitičari smiju objaviti podatke o vjerojatnoj izlaznosti na izborima.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙