FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napolitano otkazao večeru sa Steinbrueckom

Autor: rtom
BERLIN, 27. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano otkazao je večeru s čelnikom socijaldemokrata Peerom Steinbrueckom pošto je taj kandidat za njemačkog kancelara nazvao klaunima bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija i komičara Beppa Grilla koji je zašao u politiku i zauzeo treće mjesto na izborima.

Steinbrueckov glasnogovornik rekao je da je socijaldemokratski čelnik shvatio poruku talijanskog predsjednika koji je s njime trebao večerati u srijedu u sklopu službenog posjeta Njemačkoj.

Politički suparnik njemačke kancelarke Angele Merkel na ovogodišnjim izborima, Steinbrueck je poznat kao političar "bez dlake na jeziku". U utorak navečer je rekao kako je zgrožen činjenicom da su na izborima u Italiji dobro prošla dvojica klaunova, jasno dajući do znanja da misli na Grilla i Berlusconija.

Sam Berlusconi vrlo je nepopularan u Njemačkoj i mediji ga nisu štedjeli no sada se pitaju nije li Steinbrueck samome sebi učinio medvjeđu uslugu. U Njemačkoj se od političara očekuje da ozbiljnim tonom komentiraju političke i druge događaje te da se suzdrže od uplitanja u unutarnje poslove europskih partnera.

Na Twitteru su neki komentatori samoga Steinbruecka nazvali "pravim klaunom".

(Hina) xrt ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙