FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: sutra isplata plaća u TIBO-u?

Autor: hsup
RIJEKA , 25. veljače 2013. (Hina) - Predstavnici Uprava Brodograđevne industrije 3. maj i Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO), koja posluje u sklopu Grupe 3. maj, danas su sindikalnim povjerenicima obećali da će plaće za oko 150 radnika TIBO-a biti isplaćene u utorak, 26. veljače, izjavio je za Hinu zamjenik povjerenika Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) u TIBO-u Gordan Frlan.

Štrajk u TIBO-u počeo je 20. veljače radi neisplaćenih plaća za prosinac, a osim članova većinskog SIK-a u njemu sudjeluju i članovi Sindikata metalaca Hrvatske.

Ako se obećanje o isplati plaća ostvari, najavio je Frlan, sindikalci će ukinuti zabranu iznošenja opreme i gotovih proizvoda iz tvornice, među kojima je brodska oprema za 3. maj i Brodosplit.

U SIK-u smatraju da za stanje u TIBO-u nije odgovorna samo Uprava te tvrtke, nego i Uprava 3. maja, jer su iz postupka privatizacije izostavljene tri tvrtke u vlasništvu Grupe 3. maj - TIBO, Tvornica motora i dizalica, te Ugostiteljstvo.

Radničko vijeće Brodograđevne industrije 3. maj poduprlo je prošlog tjedna radnike TIBO-a u nastojanju da se "putem legalnih metoda pritisaka izbore za svoje zarađene plaće", ističući kako je TIBO još uvijek dio Grupe 3. Maj i da je to trebao i ostati.

(Hina) xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙