FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju na izbore zajedno SDP, MDS i HSU

Autor: tjak
ČAKOVEC, 23. veljače 2013. (Hina) - Predsjednici županijskih organizacija SDP-a Ivan Perhoč, Međimurskog demokratskog saveza (MDS) Željko Pavlic i potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Marijan Marciuš potpisali su u Čakovcu predkoalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

Po riječima predsjednika županijskog SDP-a i međimurskog župana Ivana Perhoča koalicija triju stranaka, nastavak je uspješne suradnje koja je i posljednjih četiri godine obnašala vlast u Međimurju.

Ustvrdio je kako dosadašnji rezultati strankama daju pravo da očekuju još jedan četverogodišnji mandat na županijskoj razini.

U osvrtu na prošli mandat Perhoč je kazao da je "on bio jedno veliko otrežnjenje". Slično kao i na nacionalnoj razini, tako i na županijskoj, vlast se morala suočiti s realnošću u proračunu, istaknuo je i dodao kako postoje stavke koje opterećuju najsjeverniju hrvatsku županiju.

Jedna od njih, po njegovim je riječima pitanje dobivanja prostora bivše čakovečke vojarne, za što je Županija trebala izgraditi 10 skladišta na poligonu u Slunju. Perhoč kaže kako je u pregovorima s Vladom taj broj smanjen na sedam, a vjeruje da će se u daljnjim nastojati naći još bolje rješenje.

O programu koalicije, vodeći ljudi županijskih organizacija kazali su kako imaju pripremljene projekte u infrastrukturi, kulturi i obrazovanju.

Stranke su dogovorile da će SDP, kao najjača međimurska politička opcija dati kandidata za župana i dva zamjenika, MDS-u će pripasti mjesto predsjednika Županijske skupštine, a HSU-u mjesto zamjenika predsjednika Županijske skupštine.

O konkretnim imenima na tim funkcijama javnost će biti obaviještena naknadno, rečeno je s potpisivanja sporazuma.

(Hina) xtjak ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙