FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: završio simpozij agronoma

Autor: hspa
DUBROVNIK, 22. veljače 2013. (Hina) - U Dubrovniku je danas završio 48. simpozij hrvatskih agronoma koji je okupio oko 500 sudionika iz 33 zemlje.

Tijekom četiri dana rada predstavljeno je oko 400 radova u kojima je najvažniji naglasak bio da je Hrvatska zemlja koja ima veliki potencijal u poljoprivredi i proizvodnji hrane.

Jedan od organizatora simpozija, Vlado Guberac s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, kazao je kako je jedan od najvažnijih zaključaka ovog skupa da je za povećanje domaće poljoprivredne proizvodnje nužno promijeniti dosadašnji sustav poticaja kojim se trošila velika količina državnog novca.

Tako je, kazao je, od 2000. godine za državne poticaje u poljoprivredi potrošeno 35 milijardi kuna, a unatoč tome svake je godine povećavan uvoz hrane.

Jedan od ciljeva skupa bio je upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja domaćih i inozemnih stručnjaka te uspostaviti bolju suradnju znanstvenika, znanstvenih ustanova te stručnjaka iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti.

(Hina) xddub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙