FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nije uspjela prodaja državnog udjela u banjolučkom "Krajinapetrolu"

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. veljače 2013.(Hina) - Vlada Republike Srpske nije uspjela prodati ništa od svog udjela u vlasništvu nad poduzećem "Krajinapetrol" iz Banje Luke koje je bilo ponuđeno na prodaju na burzi od 19. do 21. veljače pa će poziv na prodaju 45,51 posto dionica te tvrtke biti ponovljen, potvrđeno je u petak iz Investicijsko-razvojne banke RS (IRB).

"Krajinapetrol" je tvrtka nastala 1991. godine preuzimanjem šesnaest benzinskih crpki, skladišta goriva i poslovne zgrade koje je izgradila i čiji je zakoniti vlasnik hrvatska INA.

Nakon rata pokrenut je sudski spor za povrat vlasništva, no on do danas nije okončan, a upravo to je bio razlog zbog kojega nitko od potencijalnih investitora u ovoj fazi nije bio spreman uložiti novac u "Krajinapterol".

Načelno zanimanje za preuzimanje ponuđenog vlasničkog udjela u "Krajinapetrolu" iskazali su srbijanski NIS i "Petrobart" s Gibraltara.

Državne dionice u "Krajinapetrolu" koje su bile ponuđene na prodaju imale su početnu cijenu od 9,2 milijuna konvertibilnih maraka (4,7 milijuna eura).

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙