FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski izbori počet će 28. travnja

Autor: akoz
KAIRO, 21. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik Muhamed Mursi sazvat će parlamentarne izbore za 28. travnja, rekao je u četvrtak agenciji Reuters predsjednikov pravni savjetnik i najavio da će se glasovati u četiri faze.

Ranije u četvrtak je gornji dom egipatskog parlamenta usvojio izborni zakon s izmjenama koje je predložio ustavni sud, što je otvorilo put Mursiju da odredi datum izbora za donji dom parlamenta.

"Parlamentarni izbori 2013. počet će 28. travnja i održat će se u četiri faze", rekao je Reutersu Mohamed Gadalah, Mursijev pravni savjetnik. Glasovanje će se održati u fazama po regijama zbog malog broja članova odbora za nadzor izbora.

Očekuje se da Mursi ratificira izborni zakon 25. veljače. Donji dom parlamenta raspušten je prošle godine nakon što je sud ocijenio da je prethodni izborni zakon bio nepravedan.

Mursi i njegovi podržavatelji iz Muslimanskog bratstva nadaju se da će izbori okončati burnu političku tranziciju obilježenu i erupcijama nasilja koje je narušilo predsjednikove napore da oživi gospodarstvo koja je dubokoj krizi.

Izbori će se održati u Egiptu, nikada više podijeljenome između islamističkih stranaka, pobjednika svih izbora od svrgavanja Hosnija Mubaraka 2011. godine, i sekularnije oporbe koja se ne uspijeva organizirati.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙