FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća: odgovornost za uspjeh pregovora je na Iranu

Autor: akoz
WASHINGTON, 21. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u četvrtak upozorila Iran da će se suočiti s novim pritiscima i izolacijom ako ne odgovori na međunarodne zabrinutosti glede njegovog nuklearnog programa u razgovorima sa svjetskim silama idućeg tjedna.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney je rekao da vrata diplomacije Iranu ostaju otvorena no dodao "da ta vrata, međutim, neće ostati otvorena beskonačno" te tako Teheranu stavio teret odgovornosti da na razgovore 26. veljače u Kazahstanu dođe pripremljen za "sadržajne" rasprave.

Carney je odgovarao na pitanja novinara o UN-ovom izvješću koje kaže da je Iran počeo postavljati napredne centrifuge u svom glavnom postrojenju za obogaćivanje urana.

U povjerljivom izvješću Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je u četvrtak rekla da se u postrojenja kod grada Natanza postavlja 180 takozvanih IR-2m centrifuga. Centrifuge još nisu operativne.

Šest svjetskih sila i Iran se trebaju po prvi puta u osam mjeseci sastati u Kazahstanu 26. veljače kako bi pokušali prekinuti zastoj u razgovorima no analitičari ne očekuju bilo kakav stvaran napredak u otklanjanju sumnji da Iran želi doći do nuklearnog oružja.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙