FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođena ročišta za utvrđivanje tražbina i o planu restrukturiranja Dalekovoda

Autor: rbel
ZAGREB, 18. veljače 2013. (Hina) - Nagodbeno vijeće Financijske agencije koje vodi postupak predstečajne nagodbe za zagrebački Dalekovod odgodilo je ročište za utvrđivanje tražbina i ročište za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja Dalekovoda, koje se trebalo održati u utorak. 19. veljače, a nova su ročišta zakazana za tjedan danas kasnije, 26. veljače.

Prvo je, ispitno ročište za utvrđivanje tražbina u postupku predstečajne nagodbe nad Dalekovodom održano 5. veljače, no na njemu je Nagodbe vijeće odlučilo da se utvrđivanje tražbina nastavi na idućem ročištu, jer su prisutni vjerovnici istakli svoje primjedbe na tablicu utvrđenih tražbina.

Prema podacima iz zapisnika s tog ročišta, primjedbe vjerovnika većim se dijelom odnose na visinu prijavljene, utvrđene, odnosno osporene tražbine, zatim nepotpun ili netočan naziv i pogrešno svrstavanje vjerovnika među razlučne ili izlučne vjerovnike te na prioritetne tražbine koje se neće namirivati u ovom postupku.

S obzirom na primjedbe vjerovnika, Nagodbeno vijeće je zaključilo da ne postoje uvjeti za nastavak te je odlučilo da se nastavak ročišta za utvrđivanje tražbina zajedno s ročištem za glasovanje o Planu financijskog restrukturiranja Dalekovoda održi 19. veljače.

Danas donesenim zaključkom, Nagodbeno vijeće za novi je datum održavanja tih ročišta odredilo 26. veljače, uz objašnjenje da su nedostaci u navedenoj tablici otklonjeni, a ročište se ne može održati 19. veljače.

Iz Dalekovoda su pak priopćili da će se tog dana utvrđivati konačni iznos tražbina te će vjerovnici moći glasovati o prijedlogu financijskog i operatvnog restrukturiranja predloženom prilikom otvaranja postupka predstečajne nagodbe.

U slučaju da se potrebna većina vjerovnika ne usuglasi s predloženim planom zakazat će se novo ročište, na kojem će većina vjerovnika, s ukupno 51 posto ukupnih tražbina, moći predložiti svoj prijedlog nagodbe.

Uz današnji zaključak Nagodbenog vijeća priložene su tablica utvrđenih tražbina te tablice razlučnih i izlučnih vjerovnika, a koje pokazuju da su najveća potraživanja, od oko 1,5 milijarde kuna, prijavile domaće i strane banke, među kojima su najveće tražbine prijavile Zagrebačka banka (470,5 milijuna kuna), Privredna banka Zagreb (310,3 milijuna kuna) i Societe General - Splitska banka (250,5 milijuna kuna).

Više od 200 milijuna kuna tražbina (205,12 milijuna kuna), prijavila je pak Hrvatska banka za obnovu i razvitak, dok je Ministarstvo financija prijavilo dug Dalekovoda u iznosu višem od 19,66 milijuna kuna.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙