FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinter: Još nema informacija o datumu haške presude "Prlić i ostali"

Autor: spuc
ZAGREB, 15. veljače 2013. (Hina) - Datum izricanja haške presude bosanskohercegovačkim Hrvatima u predmetu "Prlić i ostali" još nije poznat i odvjetnici do sada nisu dobili nikakve službene informacije, kazala je u petak Nika Pinter, braniteljica generala Slobodana Praljka.

Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron u prosincu je najavio da će prvostupanjska presuda bosanskohercegovačkim Hrvatima biti izrečena u ožujku. Tada je objasnio da je došlo do zastoja u nekim predmetima, među ostalima u predmetu 'Prlić i drugi'. Praksa haškoga suda je da se obavijesti o izricanju presude šalju nekoliko tjedana uoči ročišta.

Izricanje prvostupanjske presude šestorici bivših političkih i vojnih čelnika Herceg-Bosne već je nekoliko puta odgađano. Završne riječi u tom predmetu održane su u ožujku 2011..

Haaško tužiteljstvo bivše čelnike Herceg-Bosne - premijera Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića i zapovjednike Glavnog stožera HVO-a generala Milivoja Petkovića i Slobodana Praljka, zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića te načelnika Ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića, optužuje za zločine počinjene u sklopu udruženoga zločinačkog pothvata, predvođenog bivšim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, čiji je cilj bilo etničko čišćenje područja Herceg-Bosne koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj radi stvaranja "velike Hrvatske".

(Hina) xps ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙