FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibensko-kninskoj županiji 9.389 nezaposlenih

Autor: jdev
ŠIBENIK, 13. veljače 2013. (Hina) - U Šibensko-kninskoj županiji na kraju siječnja bilo je ukupno 9.389 nezaposlenih osoba, što je za 4,1 posto više u usporedbi s prosincem 2012., a za 7,1 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku.

Najviše nezaposlenih osoba zabilježeno je u Šibeniku, 4.820, što je porast za 5,7 posto u odnosu na prosinac, a povećanje od 10 posto u odnosu na lanjski siječanj.

Broj nezaposlenih porastao je u i Vodicama za 4,1 posto na mjesečnoj razini te za desetak posto na godišnjoj razini, a manji porast broja nezaposlenih bilježe i drniška i kninska ispostava Zavoda za zapošljavanje.

U siječnju je u Šibensko-kninskoj županiji evidentirano 909 novoprijavljenih nezaposlenih osoba, što je porast od čak 20,4 posto u odnosu na prosinac.

Samo tri posto od tog broja na Zavod za zapošljavanje došlo je iz redovnog školovanja, dok je najveći broj onih koji su na evidenciju došli direktno iz radnog odnosa.

Istodobno je tijekom siječnja iz evidencije nezaposlenih izašlo 540 osoba, od čega je 309 pronašlo nekakvo zaposlenje.

(Hina) xjdev yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙