FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 13. veljače

Autor: smar
ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 13. veljače:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović će u prigodi obilježavanja Svjetskog dana radija, posjetiti novouređene prostorije Hrvatskog radija (11 sati, Bogovićeva 1b).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

DUBROVNIK - Otvoranje trodnevne regionalne "Konferencije o strateškim prioritetima suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta" (9,30 sati, "Libertas Rixos", Liechtensteinov put 3). Riječ je o zajedničkom projektu Europske unije i Vijeća Europe, kojemu je cilj jačanje kapaciteta pravosudnih i policijskih tijela Zapadnog Balkana i Turske radi učinkovite suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta. Konferencija će se baviti strateškim prioritetima suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta u sklopu projekta CyberCrime@IPA koji je započeo 1. studenoga 2010., a pokrivao je Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Tursku. Na konferenciji se očekuje 80-ak sudionika projekta, kao i stručnjaka za kompjutorski kriminalitet iz Europe, SAD, Afrike i Južne Amerike, te organizatora – Sekretarijata Vijeća Europe.

ZAGREB - Osječki poduzetnik Drago Tadić, optužen za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda u zamjenu za blažu kaznu Branimiru Glavašu, trebao bi iznijeti svoju obranu (12 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5). U tom slučaju s USKOK-om su se ranije na uvjetne kazne nagodili splitski poduzetnik Srećko Jurišić, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar, dok je Tadić odbio nagodbu. Tereti ga se da je suoptuženike okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnoga suda kako bi se preinačila osuđujuća presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima Garaža i Selotejp.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Presude Europskog suda za ljudska prava protiv Republike Hrvatske u kaznenim predmetima". Knjigu će predstaviti dekan zagrebačkog Pravnog fakulteta

Zoran Parać, urednica knjige Zlata Đurđević, predsjednik Hrvatske udruge za europsko kazneno pravo Petar Novoselec i sudac Vrhovnog suda RH Marin Mrčela (14 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Promociju elektroničkog zbornika radova "Art History – the Future is Now", izdanog u čast sedamdesetog rođendana, 45 godina publiciranja te 40 godina sveučilišnog djelovanja povjesničara umjetnosti Vladimira P. Gossa (12 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10). O zborniku će, osim profesora Gossa, govoriti dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Predrag Šustar, znanstveni savjetnik Ivan Mirnik te ispred uredništva Maja Cepetić, Danko Dujmović i Vjekoslav Jukić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će se rektor Aleksa Bjeliš i prorektori osvrnuti na aktualne teme o kojima je Senat raspravljao na svojoj 9. sjednici (10,30 sati, mala vijećnica Rektorata, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Premijera predstave "Diplomac" u režiji Aide Bukvić (19,30 sati, kazalište Komedija, Kaptol 9). Predstava je adaptacija romana Charlesa Webba o sazrijevanju mladića kojeg je zavela žena očevog poslovnog partnera i prijatelja, po kojemu je 1967. snimljen istoimeni filmski klasik.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xsmar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙