FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adria Hotel Forum 13. i 14. veljače o važnosti investicija

Autor: tmis
ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Na 1. Adria Hotel Forumu, koji će se održati u Zagrebu 13. i 14. veljače, oko 120 domaćih i stranih sudionika imat će priliku čuti najnovije informacije iz svjetskog i hrvatskog hotelijerstva te raspraviti potrebu investicija u hotelskom sektoru bez čega nema daljeg napretka niti održivog razvoja hrvatskog turizma.

Najavljujući Forum na današnjoj konferenciji za medije njegova direktorica Marina Franolić istaknula je da će na tom skupu o važnosti investicija u hotelijerstvu govoriti i predstavnici svjetski poznatih hotelskih lanaca Hiltona i InterContinetal Grupe.

Drugog dana Forum će se baviti destinacijskim menadžmentom i potrebom suradnje javnog i privatnog sektora, zelenim graditeljstvom te izvorima financiranja.

Predstavit će i tri velika investicijska projekta u Hrvatskoj, Palaču Oršić iz Varaždina, Golf park Dubrovnik te Specijalne rehabilitacijske bolnice Varaždinske toplice.

O stanju i očekivanjima u hrvatskom hotelijerstvu govorit će predstavnici nekoliko velikih hotelskih kuća u Hrvatskoj, među kojima i Kristian Šustar, ujedno i predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) u čijoj se suorganizaciji Forum održava.

Kazavši kako je i strategija razvoja turizma do 2020. prepoznala važnost investicija u hotelijerstvu, pa i 'zadala' ambiciozni cilj od 7 milijardi eura investicija u idućih sedam godina, Šustar je naglasio da je to moguće samo uz mijenjanje legislativnog okvira i poboljšanja okvira poslovanja u Hrvatskoj.

To znači uz ostalo i sinkroniziranu izmjenu 14 zakona, što se po pratećem akcijskom planu iz strategije treba dogoditi ove i iduće godine kako bi se s investicijama moglo ozbiljnije krenuti od 2015.

Uz to, Šustar smatra i da što prije treba u funkciju dovesti zapuštenih i neiskorištenih oko 90 hotela s oko sedam tisuća soba i 15 tisuća kreveta, čime bi se udjel hotela u ukupnom smještaju povećao za pola od onog što je predviđeno strategijom.

Istaknuo je i da je povećanje udjela hotela važno za produljenje sezone u hrvatskom turizmu, a o tome će biti riječi na Forumu koji će se održavati u zagrebačkom Hotelu Westin.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙