FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. veljače

Autor: tper
ZAGREB, 11. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. veljače.

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva i Europska komisija organiziraju konferenciju pod nazivom "Pametne specijalizacije", a s ciljem predstavljanja koncepta pametne specijalizacije u kontekstu Kohezijske politike 2014.-2020. Pametna specijalizacija podrazumijeva identifikaciju jedinstvenih obilježja i potencijala svake zemlje i regije, uz isticanje konkurentskih prednosti te okupljanje regionalnih dionika i sredstava oko vizije budućnosti utemeljene na izvrsnosti. Ona također uključuje i jačanje regionalnih inovacijskih sustava, povećavanje razmjene znanja te širenje prednosti inovacija kroz cjelokupno regionalno gospodarstvo. Na konferenciji će, kako je najavljeno, sudjelovati i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te europski povjerenik za regionalnu i urbanu politiku Johannes Hahn (9,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

KOPRIVNICA - Poslovodstvo Podravke na konferenciji za novinare predstavit će privremene konsolidirane nerevidirane poslovne rezultate grupe Podravka za 2012. godinu (13,00 sati, upravna zgrada Podravke, Ante Starčevića 32, Koprivnica).

ZAGREB - "Kontroverze i razotkrivanje JPP-a" - naziv je okruglog stola kojega organizira Agencija za javno-privatno parnerstvo, a na kojem će biti riječi o projektima JPP-a u Hrvatskoj, zbog čega JPP može biti koristan poreznim obveznicima, kako pomoću JPP-a privući više sredstava iz EU fondova itd. Okrugli stol organizira se u okviru projekta IPA 2008 "Daljnje jačanje sustava javno-privatnog partnerstva u Republici Hrvatskoj" (10,00 sati, Agencija za JPP, Ulica Andrije Hebranga 34/I).

ZAGREB - U organizaciji konzultantske tvrtke Deloitte održat će se konferencija o tehnologiji, medijima i telekomunikacijama (TMT) i njihovom utjecaju na druge industrijske grane. Na konferenciji će biti predstavljeno istraživanje o navikama "digitalnog korisnika", koje je Deloitte po prvi put proveo u Hrvatskoj, a održat će se i okrugli stol o razvoju TMT industrije te njenom utjecaju na druge industrijske grane (9,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen 1. Adria Hotel Forum koji će se održati 13. i 14. veljače u Zagrebu. Tema Foruma su "Investicije u hotelskoj industriji", a na Forumu će o budućnosti hotelske i turističke industrije razgovarati 27 hrvatskih i međunarodnih panelista. Na Forumu će se prezentirati neki od većih investicijskih projekata o kojima se u Hrvatskoj puno priča, a razgovarati će se o suradnji javnog i privatnog odnosno o tome kako privatni poduzetnici i javna uprava mogu surađivati kako bi unaprijedili kvalitetu ponude destinacije (10,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙