FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 12. veljače

Autor: spar
ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 12. veljače:

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o Polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike, koju je Saboru podnijela Hrvatska narodna banka (HNB), za prvo polugodište 2012. godine. HNB ističe kako su gospodarska kretanja u Hrvatskoj vrlo nepovoljna već četvrtu godinu zaredom, pri čemu kao činitelje koji ograničavaju rast navodi nepovoljna kretanja u međunarodnom okružju, zatim slaba konkurentnost i vrlo loša poslovna klima, a rast dodatno usporava i nužnost smanjenja prekomjernoga fiskalnog manjka. Monetarna politika u takvim je uvjetima bila orijentirana na održavanje visoke likvidnosti bankovnog sustava i smanjenje regulatornih troškova koji utječu na kamatne stope, zbog čega je HNB s Vladom i HBOR-om pokrenuo program koji bi poduzećima trebao omogućiti povoljnije bankovne kredite. U HNB-u naglašavaju potrebu nastavka fiskalne konsolidacije, osobito smanjenjem proračunskih rashoda, pri čemu bi promjene na prihodnoj strani državnog proračuna prije svega trebale biti usmjerene prema rasterećenju troškova rada. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je dnevnom redu, između ostalog, konačni prijedlog zakona o pravu na pristup informacijama (14 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg Sv. Marka 6).

KARLOVAC - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetit će Karlovačku županiju. Radni posjet počinje obilaskom Centra za rehabilitaciju Ozalj (10,45 sati, Jaškovo b.b., Mali Erjavec). Ministrica Opačić se potom sastaje s karlovačkim županom Ivanom Vučićem u prostorijama Karlovačke županije (11,45 sati, Ulica A. Vraniczanyja 2), a nakon toga odlazi u Centar za socijalnu skrb Karlovac (12,40 sati, Ivana Meštrovića 10). Boravak u Karlovačkoj županiji završava posjetom Općini Vojnić i Centru za rehabilitaciju Nada (15,45 sati, Donji Vojnić 2a).

ZAGREB - Prezentacija pod nazivom "Policija u zaštiti ljudskih prava" koja za cilj ima jačanje svijesti policije o zaštiti ljudskih prava građana i o primjeni konvencijskog prava, odnosno konvencijskih standarda u svakodnevnom radu policije (10 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335). O temi će govoriti zastupnica Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava Štefica Stažnik te pomoćnice zastupnice Nikolina Katić i Matea Bašić.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu predstavljanja jedinstvenog projekta Zagreb Forum 2013 – Creative Cities & Europe, dvodnevne međunarodne konferencije koja će se održati u Zagrebu 12. i 13. ožujka (10 sati, DoubleTree by Hilton Hotel, Ulica grada Vukovara 269a). Zagreb Forum 2013 je konferencija na kojoj će u panel raspravama brojni ugledni domaći i sudionici iz Europske unije razgovarati o potencijalima razvoja grada Zagreba, kao uskoro jednog od glavnih gradova Europske unije, u smjeru kreativnog i inovativnog središta Europske unije.

ZAGREB - Luciano Moše Prelević, glavni rabin u Republici Hrvatskoj, koji je odnedavna i rabin Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, održat će predavanje o temi "Svjetovni, vjerski i spolni odgoj". Predavanje rabina Prelevića o temi o kojoj se posljednjih mjeseci u hrvatskoj javnosti vode žestoke polemičke rasprave, uz sudjelovanje istaknutih ličnosti iz političkih, crkvenih i znanstvenih krugova, održava se u organizaciji Kulturnog društva "Miroslav Šalom Freiberger" (19 sati, auditorij Židovske općine Zagreb, Palmotićeva 16).

ZAGREB - Suđenje u slučaju Fimi media trebalo bi se nastaviti svjedočenjem bivšeg predsjednika mladeži HDZ-a Mislava Baneka i pjevačice Nine Badrić, čiji su predizborni nastupi, po tvrdnjama tužiteljstva, plaćeni iz HDZ-ovog stranačkog crnog fonda koji se navodno punio nezakonito izvučenim novcem iz državnih institucija i tvrtki (9,30 sati Zrinjevac 5).

ZAGREB - Komemoracija Krsti Papiću, cijenjenom hrvatskom redatelju dokumentarnih i igranih filmova te autoru antologijskih djela hrvatske kinematografije koji je preminuo 7. veljače u 80. godini života (11 sati, kino Tuškanac).

ZAGREB - Otvaranje simpozija "Potpora umjetnosti: raznolike europske prakse" čiji je cilj, osim predstavljanja raznolikih praksi i pristupa u podupiranju umjetnosti, uspostaviti relaciju prema tradicionalnim i novim praksama koje su se razvijale u Hrvatskoj, skoroj članici Europske unije (14 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2). Uvodni govor održat će predstavnik EUNIC-a Hrvatska Georg-Christian Lack, i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Simpozij organiziraju EUNIC Hrvatska – Mreža europskih kulturnih instituta (British Council, Goethe-Institut Kroatien, Instituto Camoes, Institut Français, Istituto Italiano di Cultura i Österreichisches Kulturforum) u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙