FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelskom znanstveniku Aaronu Ciechanoveru dodijeljen počasni doktorat

Autor: zjur
SPLIT, 11. veljače 2013. (Hina) - Splitsko Sveučilište danas je dodijelilo počasni doktorat Aaronu Ciechanoveru, istaknutom izraelskom znanstveniku i dobitniku Nobelove nagrade za kemiju.

Počasni doktorat profesoru Ciechanoveru dodijeljen je na prijedlog medicinskog, prirodoslovno-matematičkog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu zbog njegovog izuzetnog doprinosa u otkrivanju načina na koje se razgrađuju proteini.

Ovo mi je veliko priznanje i vjerujem da ćemo i dalje dobro surađivati kao i do sada, rekao je Ciechanover, dodajući da su sveučilišta temelj svega, da se iz njih kreće u znanosti

Na ceremoniji je bio i svjetski poznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić koji je podsjetio na izniman doprinos profesora Ciechanovera razvoju splitskog sveučilišta na području znanstveno-nastavnog rada i međunarodne prepoznatljivosti.

Ogromna je čast danas ovdje govoriti o znanstveniku velikog kalibra, ali i velikom prijatelju Splita. Profesor Ciechanover je svjetski znanstvenik i intelektualac koji je sudjelovao u stvaranju programa NobelSt, rekao je Đikić

Podsjetio je da je izraelski znanstvenik svoje prvo predavanje u Splitu održao još 2008. i najavio da će još nobelovaca posjetiti Split.

Nakon ceremonije uručenja počasnoga doktorata profesor Ciechanover održao je predavanje studentima medicine.

Nobelovac Aaron Ciechanover rođen je 1947. u Haifi, završio je medicinu u Jeruzalemu. Usavršavao se na na svjetski poznatim sveučilištima i institutima, u Massachusettsu, Cambridgeu..., a stalno radi na Izrael institute of Technology u Haifi .

Nobelovu nagradu za kemiju dobio je 2004.

(Hina) xzjur ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙