FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić predstavio informativni letak "Pacijent u središtu bolničkog sustava"

Autor: tkol
ZAGREB, 11. veljače 2013. (Hina) - U povodu Svjetskog dana bolesnika ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavio je danas u KBC Sestre milosrdnice informativni letak s upitnikom o zadovoljstvu pacijenata bolničkim uslugama "Pacijent u središtu bolničikog sustava".

Anketno pitanje na letku glasi "Biste li članovima svoje obitelji ili prijateljima preporučili bolnicu/odjel na kojem ste se liječili u slučaju da je njima potrebno isto liječenje", a na osnovu odgovora dobit ćemo jasne parametre gdje treba intervenirati, pojasnio je ministar zdravlja Ostojić.

"Rezultati ankete bit će također alat bolničkim upravama kako bi mogli analizirati rad odjela u svojim ustanovama ali i uspoređivati ih s drugim ustanovama", rekao je Ostojić.

Letak će biti tiskan u 350 tisuća primjeraka i distribuiran u sve kliničke bolničke centre, kliničke bolnice i opće bolnice, a povratne će se informacije obrađivati na mjesečnoj razini. Na temelju rezultata ankete ministar zdravlja donijet će odluku o najboljim bolničkim odjelima u preotekloj godini.

Mensura Dražić iz Koalicije udruga u zdravstvu podsjetila je kako imamo Zakon o zaštiti prava pacijenata koji je donesen još prije desetak godina, no, kako je kazala, pacijenti na žalost još uvijek nisu svjesni kako ta prava koristiti.

Letak je izradilo Ministarstvo zdravlja u suradnji sa Koalicijom udruga u zdravstvu i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙