FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici napali gradonačelnika Tbilisija

Autor: mhaj
TBILISI , 8. veljače 2013. (Hina/AFP) - Prosvjednici su petak u središtu glavnoga grada Gruzije Tbilisiju napali gradonačelnika toga grada i nekoliko zastupnika, nedugo prije održavanja govora predsjednika države Mihaila Saakashvilija.

Oko 300 okupljenih je pred Nacionalnom knjižnicom gdje je predsjednik trebao održati govor, opkolilo gradonačelnika glavnoga grada Gigija Ogulavu i članove predsjednikove stranke koji su stigli kako bi poslušali njegov govor.

Prosvjednici su iznenada počeli nogama i rukama udarati članove predsjedičke stranke, tjerajući ih da napuste trg, a policija nije intervenirala.

"Napad je orkestrirala i organizirala koalicija premijera Bidzina Ivanishvilija Gruzijski san, a policija je dobila naredbu da ne štiti parlamentarce", rekla je za France presse Eka Kerkulidze, zastupnica stranke Ujedinjeni nacionalni pokret, predsjednika Saakashvilija.

"Nijedan zastupnik stranke koji je bio prisutan pred Nacionalnom knjižnicom nije uspio umaknuti napadačima", rekla je druga zastupnica predsjedničke stranke, koja je lakše ozlijeđena, Chiora Taktakishvili.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙