FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana HUP-Udruga za energetiku

Autor: tper
ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Unutar Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) osnovana je Udruga za energetiku kao središnje mjesto za artikuliranje stavova i promicanja stručnog dijaloga i suradnje energetskih kompanija i relevantnih nacionalnih i međunarodnih institucija s ciljem razvoja konkurentnih uvjeta poslovanja i privlačenja novih investicija u energetskom sektoru, izvjestili su iz HUP-a.

Udruga energetike nadogradnja je na dosadašnji rad Udruge trgovine naftom i naftnih derivata.

Osnivanje Udruge proizašlo je iz potrebe uspostavljanja platforme koja omogućava sinergijsko djelovanje kompanija iz različitih segmenata energetike s ciljem objedinjavanja znanja i iskustava kojima mogu pridonijeti razvoju poticajnog poslovnog okruženja i olakšati provedbu energetskih investicijskih projekata.

U idućem razdoblju aktivnosti Udruge bit će usmjerene na suradnju s nadležnim ministarstvima, tijelima i institucijama koje sudjeluju u izradi i donošenju zakonske regulative iz područja energetike i ponuditi konkretne prijedloge u okviru prilagodbe hrvatskog tržišta energije, pravilima i zahtjevima unutarnjeg tržišta EU.

Aktualna pitanja definiranja modela koji ce Hrvatska primijeniti u razvoju tržišta električne energije, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, razvoju tržišta naftnih derivata i prirodnog plina, samo su neka od područja interesa Udruge koja svojim djelovanjem želi doprinijeti izgradnji stabilnog, održivog i na tržišnim principima baziranog energetskog regulatornog okvira u Hrvatskoj, navode iz HUP-a.

Za predsjednika Udruge izabran je Tomislav Thuer iz Ine, a u Izvršni odbor izabrani su Zlatko Koračević (HEP), Herman Seidl (Agrokor Energija), Nataša Vujec (Crodux), Tomislav Antunović (Antunović TA), Igor Kruhek (Biotron), Mladen Fogec (Siemens) i Ružica Gajić (HT).

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙