FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Grge Čvarka" u osječkom Dječjem kazalištu

Autor: vsik
OSIJEK, 5. veljače 2013.(Hina) - U osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića večeras je održana premijera dječje predstave "Grga Čvarak" koju je prema pjesmi Ratka Zvrka napisala i režirala Tamara Kučinović.

Popularna pjesma o dječaku koji je "mršav, tanak ko suharak" i koji "čas je dobar, čas je zao, a čas bi se s vukom klao" oživjela je kao priča o osebujnom dječaku kojega treba shvatiti a ne osuđivati.

Po riječima redateljice Kučinović "sva su djeca posebna i svojim ponašanjem uvijek ukazuju na nešto i na odraslima je da to pokušaju shvatiti a ne ih osuđivati". Konkretno dječak zvani Grga Čvarak, zapravo svim svojim "nepodopštinama samo je htio dati do znanja da je zaljubljen". S druge strane nizom postupaka pokazao je kako ima dobro srce i kako je osjetljiv baš kao i svako dijete.

Scenografiju, lutke i kostime osmislila je Marina Zavjalova, autor glazbe je Hrvoje Radnić. Grgu Čvarka je odglumio Edi Ćelić, mama je Areta Ćurković, Mila Mala je Lidija Kraljić, a između ostalih nastupili su Ivica Lučić, Lidija Helajz i ostali.

Ravnateljica Dječjeg kazališta Branko Mihaljević Jasmina Mesarić kazala je kako je i najnovija izvedba "Grge Čvarka" izazvala veliko zanimanje najmlađe kazališne publike, o čemu govori i večerašnje prepuno gledalište.

Prva izvedba u osječkom dječje kazalištu te predstava bila je 1977. godine u režiji Ivana Baloga i bila je pravi hit, rekla je Mesarić.

(Hina) xvsik ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙