FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

John Kerry u ponedjeljak prvi dan na novom poslu

Autor: dmus
WASHINGTON, 4. veljače 2013. (Hina/AFP) - Novi američki državni tajnik John Kerry u ponedjeljak je prvi put došao na novi posao, gdje mu je u State Departmentu toplu dobrodošlicu uputilo oko tisuću zaposlenika pred kojima se, smijući se, glasno upitao da li to ministarstvo "uopće može voditi muškarac" nakon mandata Condoleezze Rice i Hillary Clinton.

Vidno oduševljen mogućnošću da se obrati dijelu svojih novih zaposlenika, John Kerry, sin diplomata. pokazao im je svoju prvu diplomatsku putovnicu koju je dobio kao dijete kako bi 1954. prešao Atlantski ocean da bi s obitelji išao živjeti u Berlin.

"Diplomacija mi je u genima", rekao je u prvom govoru u svojstvu državnog tajnika, položaja koji je u petak preuzeo od Hillary Clinton.

U obraćanju je "zahvalio prethodnici Hillary i njezinoj ekipi", ali i predsjedniku Baracku Obami, zato što su "vratili ugled Americi u svijetu".

Kerry (69), kadidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2004. kad je izgubio od Georgea Busha, ima veliko međunarodno iskustvo nakon punih 28 godina u Senatu, od kojih nekoliko posljednjih na čelu utjecajnog senatskog vanjskopolitičkog odbora. Dosad je već posjetio Afganistan, Pakistan, Egipat, Izrael, Gazu, Siriju, Jordan, Darfur, Kinu...

Već je naznačio osnovne crte svoje politike, od Irana do Kine, izraelsko-palestinskih odnosa, klimatskih promjena i sigurnosti američkih diplomata u inozemstvu.

(Hina) xdam ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙