FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Monti optužio Berlusconija da kupuje Talijane pred izbore

Autor: vrad
RIM, 4. veljače 2013. (Hina/AFP) - Silvio Berlusconi želi kupiti Talijane obećavajući im pred izbore povrat novca koji su u 2012. dali za nepopularni porez na nekretnine IMU, istaknuo je u ponedjeljak njegov protivnik i predsjednik vlade na odlasku Mario Monti.

Berlusconi je na Milanskom sajmu u nedjelju najavio da će, pobijedi li na izborima 24. i 25. veljače, "nova vlada već na prvoj sjednici odobriti povrat poreza na prvu nekretninu uplaćen u 2012."

Il Cavaliere koji je vodio Italiju od 2001. do 2006. i od 2008. do studenog 2011. i koji svoju šestu izbornu utrku u 18 godina vodi uz puno buke, već je prije bio najavio da će, vrati li se u vladu, ukinuti porez na prvu nekretninu.

"To je simpatičan pokušaj korupcije. Kupujem tvoj glas novcem i to novcem građana", komentirao je bivši europski povjerenik s uobičajenom hladnom podrugljivošću za radio RTL.

Monti je nastavio istim tonom upozoravajući na nesuvislost obećanja koje je dao njegov suparnik s desnog centra: "Ja sam još veća budala jer sam proveo povećanja poreza o kojima je uglavnom već bila odlučila" prethodna vlada Silvija Berlusconija, primijetio je, reagirajući na izjave potonjeg koji je rekao da "svaka budala može povećavati poreze".

Ankete govore da će Berlusconi izgubiti na izborima, ali i da je jasno smanjio razliku koja ga dijeli od koalicije lijevog centra, pa neke ankete navode da je riječ o samo pet postotaka razlike.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙