FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župa kod Tuzle česta meta napada

Autor: zkre
MOSTAR, 4. veljače 2013. (Hina) - Župnik iz Lukavca kod Tuzle Andrija Župarić pozvao je vlasti u tome gradu da poduzmu korake kako bi se zaustavili napadi na tamošnju crkvu, koja je drugi put u posljednjih desetak dana napadnuta kamenjem, objavila je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije (KTA) BiH.

U večernjim satima 1. veljače 2013. ponovno je kamenjem razbijen prozor na župnoj crkvi sv. Ante Padovanskoga u Lukavcu kod Tuzle. Nakon što su u noći s 23. na 24. siječnja 2013. nepoznati počinitelji kamenjem razbili četiri stakla, ovo je veći drugi napad na ovu crkvu u posljednjih nekoliko dana, precizira KTA.

Župnik vlč. Andrija Župarić je za KTA rekao kako ne zna zašto nekome smeta crkva i zašto to čine, napominjući kako će ponovno razgovarati s općinskim načelnikom kako bi se iznašao način da se ovakvi napadi zaustave.

U župi Lukavac 2011. godine dogodila su se čak tri slična nemila događaja. Provaljeno je župnu crkvu te obijena kasica i otuđeni novci, na groblju u naselju Bistarac je oskrnavljeno i razbijeno oko 40 nadgrobnih spomenika i ploča te razbijani kipovi Srca Isusova i Marijina na spomenicima, a na Badnjak iste godine pred misu polnoćku opljačkano je u većinskom hrvatskom naselju Bistarcu dvadesetak kuća,što je unijelo dodatni nemir među članove katoličke zajednice.

(Hina)zkre xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙