FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 4. veljače

Autor: nbrc
ZAGREB, 4. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. veljače.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora–Komora Zagreb, organizira Hrvatsko-libijski poslovni forum, s ciljem povezivanja hrvatskih i libijskih gospodarstvenika i jačanja gospodarskih odnosa dviju zemalja. Predstavnici libijskih tvrtki iz prehrambene, tekstilne, građevinske, prometne, drvne i drugih industrija sastat će se sa čelnicima hrvatskih tvrtki kako bi uspostavili suradnju i razmijenili poslovna iskustva. Na forumu će biti potpisan Ugovor o suradnji Komora Zagreba i Benghazija (10 sati, HGK Komora Zagreb, Draškovićeva 45)

ZAGREB - Zagrebačka Autronic grupa i vinkovački Čvor d.o.o. prve su tvrtke za koje će se održati ročište u postupku predstečajne nagodbe. U četiri mjeseca od stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi Financijska je agencija (Fina) zaprimila više od tri tisuće prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Do kraja siječnja prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe Fini je predalo 3.027 tvrtki s ukupnim dugovanjima u iznosu višem od 29,6 milijardi kuna, a ukupan broj njihovih zaposlenika je 23.482.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 31,90 kuna, što je u odnosu na listopad više za 5,5 posto, a u odnosu na studeni 2011. godine više za 0,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Po podacima DZS-a, u studenom su bila 172 plaćena radna sata, ili 4,4 posto manje nego u prethodnom mjesecu. Najviša prosječna neto satnica isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), u iznosu od 57,52 kune. Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih za studeni isplaćena je u proizvodnji odjeće i iznosila je 16,76 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙