FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josić zadovoljan što je skup u Vukovaru prošao bez incidenta

Autor: zdra
VUKOVAR, 2. veljače 2013. (Hina) - Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, organizatora prosvjednog skupa protiv uvođenja dovjezičnosti u Gradu Vukovaru, na kojem se okupilo oko 20.000 prosvjednika, Tomislav Josić izrazio je na konferenciji za novinare, zadovoljstvo što je skup protekao bez ijednog incidenta.

Ujedno je najavio u travnju održavanje novog prosvjednog skupa u Zagrebu rekavši kako će na zagrebačkom prosvjedu biti još glasniji za ostvarenje svojih ciljeva, jer će do tada mobilizirati svih 500 tisuća hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji i prijatelja kako bi ih podržali u traženju da se u Vukovar ne uvede dvojezičnost.

"Cilj ovih aktivnosti je osigurati saborsku raspravu i na koncu odluku kojom će se Vukovar izuzeti iz odredbi Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina u dijelu koji se tiče uvođenja dvojezičnosti", poručio je Josić.

Na prosvjednom skupu, održanom simbolično u 12,05 sati na parkiralištu ispred hotela "Dunav" Vladi, Hrvatskom saboru i vukovarskim gradskim vlastima upućen je niz zahtjeva među kojima i da se zaustave sve radnje oko provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u znak poštovanja prema žrtvi Vukovara, da se o Ustavnom zakonu pokrene javna rasprava u Hrvatskom saboru, da državne institucije provjere sva prebivališta i boravišta u Vukovaru te javno objave popisnice s popisa stanovništva, kao i da se procesuiraju ratni zločini.

Od Vlade je zatraženo da "posluša" glas Vukovaraca i odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti, a premijeru Zoranu Milanoviću je poručeno da "ne testira i ne izaziva vukovarske branitelje".

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙