FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski nezavisni vijećnici, bivši SDP-ovci na listi "Za Vukovar"

Autor: zdra
VUKOVAR, 21. siječnja 2013. (Hina) - Nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću Vukovara Vinko Erak, Zdravko Dedić i Elvira Dejak na predstojeće lokalne izbore za Gradsko vijeće Grada Vukovara izaći će s nezavisnom listom "Za Vukovar", najavljeno je na konferenciji za novinare to troje vijećnika.

Prema riječima Zdravka Dedića, koji je prošloga ljeta s Vinkom Erakom i Elvirom Dejak izbačen iz SDP-a nakon što je osmero članova vukovarskog SDP-a među kojima se nalazilo i to troje vijećnika, podnijelo kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) i dogradonačelnika Željka Pinjuha (SDP), na nezavisnoj listi nalazit će se "Vukovarci koji su se radom i djelovanjem u korist građana Vukovara dokazali kao moralni i časni ljudi."

Nositelj liste bit će vijećnik SDP-a u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije Martin Nikolić koji se također nalazio među osmero članova SDP-a koji su ljetos podnijeli kaznenu prijavu, a protiv kojega se zbog toga vodi stranački stegovni postupak.

Vinko Erak zamjerio je vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi (SDP) da je gradske interese podredio vlastitima rekavši kako Grad Vukovar sve više postaje grad nezaposlenih navevši kako se broj stanovnika Vukovara u zadnjih deset godina smanjio za 15 posto, a broj nezaposlenih je veći od 5.000.

Erak se dotaknuo i kaznene prijave protiv predsjednika vukovarsko-srijemskoga SDP-a i vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe i predsjednika vukovarskoga SDP-a i zamjenika gradonačelnika Željka Pinjuha zbog malverzacija s novcem prikupljenim za ljetovanje vukovarskih umirovljenika i djece iz obitelji slabijega materijalnog stanja.

"Po toj kaznenoj prijavi ništa se ne radi jer je očito netko drži u ladici, ali za to se nas progoni i prisluškuje", kazao je Erak rekavši kako u Gradskom vijeću ne postoji konstruktivna oporba, optuživši SDSS da je dobro "naplatio" podršku koju njihovi vijećnici u Gradskom vijeću pružaju Željku Sabi "u provedbi svega što zamisli".

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙