FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kreditom EBRD-a izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe na riječkome području

Autor: dsil
RIJEKA, 29. siječnja 2013. (Hina) - Predstavnici grada Rijeke, komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija te Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas u Rijeci mandatno pismo kojim se utvrđuje namjera sklapanja ugovora za projekt dogradnje sustava javne odvodnje otpadnih voda i vodoopskrbnog sustava na rubnim područjima grada, vrijedan 13 milijuna kuna.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da se potpisom mandatnog pisma omogućavaju daljnji razgovori uključenih strana i odobrenje kredita EBRD-a. Izgradilo bi se više od 24 kilometra sustava odvodnje otpadnih voda za područje Gornjeg Zameta, južnog dijela Donje Drenove, sjevernog dijela Srdoča i u naseljima Tibljašima, Pulcu, Pehlinu i Brašćinama. Uz taj sustav, nadogradio bi se i obnovio dio vodoopskrbnog sustava grada, dodao je Obersnel.

Ocijenio je da je taj projekt važan za poboljšanje komunalnog standarda u Rijeci. Već bi se ove godine mogao raspisati natječaj za izvođenje radova, dodao je.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Andrej Marochini rekao je kako očekuje da će se ugovor o kreditiranju potpisati do ljeta te da su za sve objekte u sustavu koji se planiraju raditi u sklopu tog projekta osigurane potrebne dozvole i napravljena projektna dokumentacija. Marochini je rekao da bi radovi trebali biti dovršeni do kraja 2014. godine.

Zadovoljstvo pripremljenom dokumentacijom i dobivenim dozvolama iskazala je direktorica ureda EBRD-ova ureda za Hrvatsku Zsuzsanna Hargitai. Istaknula je da se projekt temelji na povjerenju stranaka koje je uspostavljeno prije deset godina zajedničkim projektom izgradnje odvodnog kolektora od Kantride do uređaja za prošišćavanje otpadnih voda na Delti, vrijednim 8,1 milijuna eura.

Hargitai je pozitivno ocijenila kreditnu sposobnost Vodovoda i kanalizacije i potporu grada toj tvrtki.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙