FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 27. siječnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 26. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju, 27. siječnja:

PERUĆA - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 20. obljetnice Vojne akcije "Peruća" te se obratiti nazočnima (10,30 sati, Hidroelektrana Peruća).

IVANEC - Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će na humanitarnom malonogometnom turniru "Kaj kup 2013." te se obratiti nazočnima (15,20 sati, Srednja škola Ivanec, Eugena Kumičića 7).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će dodjeli nagrada "Ponos Hrvatske 2012" (20 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvom kulture, Yad Vashemom iz Izraela i Mémorialom de la Shoah iz Francuske od 27. do 30. siječnja u Zagrebu i Spomen-području Jasenovac organizira deseti državni stručni skup "Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti". Skup će u hotelu Panorama u Zagrebu otvoriti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, izaslanica i savjetnica predsjednika Republike Hrvatske za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović (17 sati, hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9). Na međunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja 2013. godine Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s brojnim domaćim i inozemnim institucijama, deseti put organizira stručno usavršavanja o toj temi za učitelje i nastavnike. Tijekom tri dana 60-ak učitelja i nastavnika povijesti, vjeronauka, hrvatskog jezika i etike, kroz plenarna izlaganja, pedagoške radionice i tematske rasprave imat će priliku upotpuniti znanje o holokaustu i zločinima protiv čovječnosti, stradanjima Roma u Drugom svjetskom ratu, čuti kako se o holokaustu poučava u škotskim školama i svjedočanstvo preživjele Ave Ackerman. Posjetit će Židovsku općinu Zagreb i Spomen-područje Jasenovac te čuti nekoliko primjera dobre prakse poučavanja o toj temi u hrvatskim školama.

DRNIŠ - Drnišani na prijevremenim izborima biraju gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. Krajem studenoga prošle godine izbore je raspisala Vlada RH pošto je Ministarstvo uprave donijelo odluku o provođenju izbora nakon smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je umro 6. listopada 2012. Kandidate za prijevremene izbore istaknuli su HDZ i HNS. Drniški Gradski odbor HDZ-a za gradonačelnika je kandidirao Josipa Begonju, trenutačnog predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika Gradske organizacija HDZ-a, a za zamjenika Nikolu Lovrića, bivšega čelnika drniškoga HDZ-a. Kandidatkinja drniške organizacije HNS-a za gradonačelnicu je Vlatka Duilo, od lani članica te stranke. Godine 2005. bila je zamjenica gradonačelnika s Nezavisne liste, pokojnoga Ante Dželalije. Kandidat za njezina zamjenika je Marin Malenica, koji je od 2005. godine vijećnik u drniškom Gradskom vijeću, također s Nezavisne liste Ante Dželalije, koji je član HNS-a postao prije nekoliko mjeseci. Po podatcima Ministarstva uprave, u registru birača za područje grada Drniša upisano je 8694 građana s pravom glasa, a na popisu birača koji imaju valjanu osobnu iskaznicu s kojom mogu glasovati je 7628 birača. Gradsko izborno povjerenstvo pozvalo je sve građane s prebivalištem na području grada koji nemaju valjanu osobnu iskaznicu da provjere jesu li upisani u registar birača. Biračko pravo im neće biti uskraćeno, a moći će glasovati uz potvrdu koju izdaje ured državne uprave koji vodi registar birača.

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Srebrenka Parlov

popodne/navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙