FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ostojić na policijskom balu u Beču

Autor: sobr
BEČ, 26. siječnja 2013. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovao je večeras na poziv austrijske ministrice unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner kao počasni gost na policijskom balu u bečkoj Vijećnici.

Bal je uz zvuke valcera Johanna Straussa "Na lijepom plavom Dunavu", u izvedbi Bečkog policijskog orkestra, uz austrijske policijske parove svečano otvorilo i deset hrvatskih policijskih parova.

"Bečki bal je tradicija, a ove godine je s posebnim angažmanom priprema", izjavila je austrijska ministrica te naglasila da je ponosna što je njen hrvatski kolega sa suradnicima, policijskim časnicima i službenicima počasni gost.

Ostojić je rekao da mu je posebna čast biti na balu te ustvrdio da Hrvatsku i Austriju vežu posebni prijateljski odnosi te učinkovita policijska suradnja.

Bečki policijski bal ubraja se u najvažnije priredbe bečkog balskog kalendara koji je i ove godine okupio više od 2000 gostiju iz političkog i gopspodarskog života Austrije i inozemstva. Uz počasne goste iz Hrvatske na balu su sudjelovali policijski časnici i službenici iz Njemačke, Francuske, Italije i Finske.

Ostojić i njegova austrijska kolegica u petak su u Beču potpisali izjavu o suradnji dvaju ministarstava tijekom zimske sezone 2013., sa svrhom lakšeg obavljanja sigurnosnih zadataka lokalne austrijske policije vezano za hrvatske turiste na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju 2013. u Shladmingu. Na prvenstvu će biti angažirani i hrvatski policijski službenici kao potpora austrijskoj policiji, posebice vezano za bolju komunikaciju i suradnju s hrvatskim turistima, podršku u prevenciji kaznenih djela i prekršaja te podršku u jačanju prometne sigurnosti.

(Hina) xspđ yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙