FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski policajci na ispomoći na slovenskim skijalištima

Autor: lfia
LJUBLJANA, 16. siječnja 2013.(Hina) - Dva hrvatska policajca pomagat će slovenskim kolegama do kraja siječnja na skijalištima u Rogli i Kranjskoj Gori, na kojima je i ove sezone znatan broj hrvatskih turista.

Time se unaprjeđuje protokol o suradnji dviju policija temeljem kojega su zadnje dvije godine pripadnici slovenske policije pomagali hrvatskim kolegama u komunikaciji sa slovenskim turistima tijekom ljetne sezone na području Istre i Kvarnera.

Tradicionalno dobra suradnja dviju policija na visokoj je razini, ocijenili su predstavljajući novi iskorak u policijskoj suradnji u srijedu na Rogli pomoćnik ravnatelja hrvatske policije Krunoslav Borovec i njegov slovenski kolega Janez Ogulin. Prošle su godine hrvatski policajci u sličnoj ulozi već djelovali na skijalištima u Austriji i Italiji, a sada će po prvi put pomagati i hrvatskim skijašima u dva slovenska skijaška centra.

Prilikom izvršavanja svojih zadaća nosit će hrvatsku policijsku odoru prilagođenu snijegu i zimskim uvjetima. U skladu s protokolom o policijskoj suradnji, pri tome neće nositi oružje, a djelovat će bez policijskih ovlasti koja pripadaju domicilnoj policiji.

Zbog kršenja propisa o sigurnosti prilikom skijanja u slovenskim zimskim centrima u lanjskoj sezoni bilo je provedeno 18 prekršajnih postupaka, od čega preko polovice na prijedlog policije koja kontrolira sigurnost. I početkom ove godine zabilježena su tri slučaja teških ozljeda u nesrećama na skijaškim prugama.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙