FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održano Prelo mladeži DSHV-a u Subotici

Autor: slek
SUBOTICA, 25. siječnja 2013. (Hina) - Oko 700 mladih Hrvata iz Vojvodine, Mađarske i Rumunjske okupilo se u petak navečer na Prelu mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), čije je održavanje financirao Grad Zagreb, a skupu je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je rekao kako je Prelo hrvatske mladeži pravi primjer čuvanja kulture, tradicije i identiteta, uz poštovanje susjeda i domicilne države Srbije.

„Želim vam da sačuvate svoje korijene, da budete svoji i da se ponosite hrvatskim rodom, Vojvodinom i srpskom domovinom“, rekao je u svojemu pozdravnom govoru Bandić, okupljanoj mladeži u subotičkom tržnom centru KTC.

Predstavljajući Bandića kao zlatnog sponzora Prela mladeži, predsjednik DSHV-a Petar Kuntić objavio je da Grad Zagreb godinama podupire najveće godišnje okupljanje hrvatske mladeži u Vojvodini, ali i da će financirati obnovu etno salaša u mjestu Tavankut, te kupovinu dijela zgrade za sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici.

Kuntić je rekao da je Prelo mladeži DSHV-a nastalo na tradiciji pokladnih okupljanja bunjevačkih Hrvata, ali da je to danas važno mjesto okupljanja pomlatka hrvatske zajednice, na kojemu leži budućnost Hrvata u Vojvodini i Srbiji.

Skup u Subotici podržala je i Vukovarsko-srijemska županija, a svojim dolaskom potporu su Prelu dala izaslanstva hrvatskih diplomatskih predstavništava u Beogradu i Subotici, hrvatske zajednice iz Mađarske i Rumunjske, te najvažnijih hrvatskih institucija i organizacija u Vojvodini.

Večernjem pokladnom okupljanju prethodio je malonogometni turnir „Prelo mladeži DSHV-a“ u kojemu su sudjelovali nogometaši hrvatskih manjinskih zajednica iz Rumunjske, Mađarske i Vojvodine.

(Hina) xjsta ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙