FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U osječkom Arheološkom muzeju otvorena izložba"Starter 2"

Autor: vsik
OSIJEK, 24. siječnja 2013.(Hina) - U sklopu projekta "Tri hitne intervencije u Tvrđi" osječke Umjetničke akademije večeras je u atriju Arheološkog muzeja otvorena izložba "Starter 2" na kojoj je predstavljeno 40-tak radova studenata te akademije.

Studenti su se predstavili crtežima, grafikama i kiparskim ostvarenjima, kao i fotografijama. Dekanica osječke Umjetničke akademije Helena Sablić, istaknula je kako je cilj projekta "Tri hitne intervencije u Tvrđi" koji će se provoditi tijekom godine, pokazati svu ljepotu i atraktivnost povijesne osječke jezgre, ali i grada na Dravi koji je prepun kulturnog bogatstva i brojnih sadržaja koji će se nizom akcija predstaviti Osječanima i gostima".

Prva u nizu sadržaja koji slijede je večerašnja izložba koju karakterizira "izuzetno zanimljiv umjetnički izražaj i ono što mladost vidi na poseban način" rekla je dekanica Sablić. Prisutan je i optimizam i velika doza humora na predstavljenim radovima, rekla je.

Projekt "Tri hitne intervencije u Tvrđi" Umjetnička akademija provodi u suradnji s Muzejom Slavonije, Arheološkim muzejom i Galerijom likovnih umjetnosti.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙