FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija raspravlja o povećanju poreza za bogate

Autor: kgab
NEW DELHI/MUMBAI, 24. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Indija treba razmotriti argument za uvođenje većih poreza "jako bogatima", rekao je ministar financija P.Chidambaram u izjavi koja će vjerojatno potaknuti nagađanja o koracima koje bi on mogao poduzeti glede poračuna idućeg mjeseca kako bi pojačao priljev sredstava od poreza i smanjio fiskalni jaz.

Na sastanku dužnosnika ministra financija održanom 7. siječnja neki su ekonomisti inzistirali na većim porezima za bogate, što je uzbunilo poslovne lobije koji upozoravaju da bi takav korak smanjio rast.

Izjava indijskog ministra financija došla je u vrijeme kada se globalno razmatra plaćaju li jako bogati dovoljno poreza.

"Mislim da bismo trebali imati stabilne porezne stope, ali trebamo razmotriti argument da bi jako bogati morali plaćati malo više u nekim prigodama, ali to nije stajalište koje ja iznosim. To je samo argument koji sam čuo i koji ponavljam", rekao je Chidambaram u televizijskom intervjuu objavljenom u četvrtak.

Najviša stopa poreza na dohodak u Indiji je 30 posto, a primjenjuje se na zarade iznad 1 milijun rupija (18.500 dolara) godišnje. Samo je 35 milijuna poreznih obveznika u Indiji koja ima 1,2 milijarde stanovnika, a od njih oko 1,5 milijun prijavi godišnju zaradu od preko 1 milijun rupija.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙