FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog kašnjenja gradonačelnika, napustili mjesto sastanka

Autor: hspa
DUBROVNIK, 23. siječnja 2013. (Hina) - Najavljeni sastanak dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića s predstavnicima petnaestak dubrovačkih turističkih agencija koje se bave prijevozom putnika od luke Gruža do Pila danas nije održan jer su oni otišli s mjesta sastanka zbog gradonačelnikova kašnjenja.

U priopćenju iz ureda gradonačelnika navode kako je gradonačelnik opravdano kasnio petnaest minuta zato što je bio u programu Radio Dubrovnika te nije mogao napustiti emisiju, a ponašanje predstavnika turističkih agencija smatraju politički motiviranom provokacijom i odbijanjem suradnje koje može naštetiti svim turističkim agencijama.

Međutim, dodaje se u priopćenju, grad će nastaviti pojedinačno pregovarati s turističkim agencijama koje se bave prijevozom putnika od luke Gruža do Pila, i to ponajprije s onima koje čine najveći tržišni udjel.

Grad Dubrovnik, na temelju prošlogodišnje odluke, za svaki će prijevoz preko Pila ove godine naplaćivati 750 kuna po autobusu, što predstavnici dubrovačkih turističkih agencija nisu dobro prihvatili.

Gradonačelnik Vlahušić ističe kako je ostavljena mogućnost da pojedine putničke agencije dobiju popust ovisno o tome koriste li se domaći autobusi ili veći broj njih.

Navodi i kako trend broja putnika na kružnim putovanjima pokazuje da je, unatoč najavi naplate prijevoza autobusima do povijesne jezgre, Dubrovnik još razmjerno povoljno i privlačno odredište.

Po najavama, od svibnja do listopada u Dubrovnik će doći 825.000 putnika, što je 160.000 više nego prošle godine i porast od 25 posto.

Povećanja turističkog prometa najizraženija su u svibnju i rujnu, mjesecima u kojima je prošle godine došlo 203.000 gostiju, a ove godine bit će ih 283.000.

Veći turistički promet povećat će prihod i dubrovačkim poduzetnicima, trgovcima, ugostiteljima, taksistima i autobusnim prijevoznicima, ističe gradonačelnik Vlahušić. Upravo zato grad Dubrovnik neće odustati od naplate za prekomjernu uporabu prometnica turističkim autobusima kojom će se omogućiti da sva ulaganja u prometnu infrastrukturu, hortikulturno uređenje i čistoću grada plaćaju izletnici koji su organizirani izlet s broda već platili, a ne građani Dubrovnika, poručio je Vlahušić u priopćenju.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙