FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 24. siječnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 24. siječnja:

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Na dnevnom redu je konačni prijedlog zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) kojim se HKO uvodi kao reformski instrument kojim se uređuje cjelokupni sustav kvalifikacija na svim obrazovnim razinama kroz standarde kvalifikacija temeljene na ishodima učenja i usklađene s potrebama tržišta rada, pojedinca i društva u cjelini. Pred Vladom će biti i prijedlog zakona o kemikalijama te više prijedloga zakona kojima se uređuje provedba uredbi Europskog parlamenta i vijeća, odnosno provodi daljnje usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije. Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu te Prijedlog "Poduzetničkog impulsa" - Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. Vrijednost "Poduzetničkog impulsa" za 2013. godinu iznosi 730.573.134,00 kuna. Poduzetnički impuls za 2013. godinu izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska RH u Europsku uniju, jer će u vrijeme njegove provedbe Hrvatska postati članica Europske unije, te će se za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva koristiti sredstva iz Strukturnih i Kohezijskih fondova.

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora. Na dnevnom redu su, između ostalog, potvrđivanje Statuta Hrvatske radiotelevizije i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektroničkim medijima (14 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Inicijativa 85 organizacija civilnog društva organizira javnu raspravu o ulozi civilnog društva pri programiranju i korištenju sredstava Europskog socijalnog fonda, uz podršku TACSO ureda u Hrvatskoj pod nazivom "Hoće li organizacije civilnog društva preživjeti ulazak u EU?". U raspravi, koju će otvoriti Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU i Katarina Pavić, predstavnica neformalne inicijative i predsjednica Mreže mladih Hrvatska, sudjelovat će ključni predstavnici tijela državne uprave i predstavnici organizacija civilnog društva (od 10 do 12 sati, hotel Arcotel, Ulica kneza Branimira 29).

VARAŽDIN - Sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije na kojoj će se raspravljati o situaciji u varaždinskoj tekstilnoj tvrtci Varteks d.d.. Skupštinari će također donijeti odluku o prijedlogu sanacije zdravstvenih ustanova Varaždinske županije među kojima je i varaždinska Opća bolnica s dugom većim od 150 milijuna kuna (9 sati, Franjevački trg 7).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Emocionalna ratišta" hrvatskog apstraktnog slikara Ferdinanda Kulmera, prva nakon 15 godina, proizašla iz emotivno - individualne perspektive njegove kćeri, arhitektice Barbare Kulmer. Izložit će se osam slika većih dimenzija nastalih od šezdesetih do osamdesetih, te po jedna foto i video instalacija (19 sati, Galerija Forum, Teslina 16).

ZADAR - Zajednička ekumenska molitva za jedinstvo kršćana Zadarske nadbiskupije i Pravoslavne općine sv. Ilije u Zadru (18 sati, crkva Samostana benediktinki Sv. Marije).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙