FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 23. siječnja

Autor: nles
ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 23. siječnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje prvo zasjedanje u 2013. godini, na 7. sjednici čije je trajanje planirano četiri tjedna. Predloženi dnevni red sjednice broji 44 točke (17 točaka sa zadnje prošlogodišnje sjednice i 27 novih), no očekuje se da će već prvog dana zasjedanja biti dopunjen novim točkama. Nova sjednica uobičajeno počinje aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će članovima Vlade pitanja postavljati 40-tak zastupnika. Nakon 'aktualca' uslijedit će rasprava o Vladinom prijedlogu novoga Zakona o dadiljama u prvom čitanju (9,30 sati, Velika vijećnica Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

PISAROVINA - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će u Pisarovini svečanosti otvaranja proizvodno-poslovnog objekta tvrtke "PIP d.o.o." (11 sati, Karlovačka 8d). Zatim će u Bratini, u općini Pisarovina, predsjednik Josipović obići Ekopark "Kraš" (12,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Ustavnog suda RH. Na dnevnom redu su prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o javnim ovršiteljima, prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o sustavu državne uprave, izvješće o postupcima donošenja zakona i Poslovnika Hrvatskog sabora, postupak za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o Državnom sudbenom vijeću (10 sati, raspravna dvorana Suda, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB - GONG, Transparency International Hrvatska, Zelena akcija, Pravo na grad i Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) održat će konferenciju za novinare u povodu prijedloga zakona o strateškim investicijskim projektima koji, kako navode, "među ostalim predviđa privatizaciju šumskog i poljoprivrednog zemljišta, javnih cesta i javnih vodnih dobara, smanjuje utjecaj lokalne zajednice na realizaciju projekata te potiče privatne investicije na štetu javnog interesa". Na konferenciji će sudjelovati Hrvoje Hrabak iz UHA-e, Vladimir Cvijanović sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Saša Šegrt iz Transparency International Hrvatska, Marina Škrabalo iz GONG-a, Bernard Ivčić iz Zelene akcije i Teodor Celakoski iz Prava na grad (12 sati, prostor UHA-e, Trg bana Jelačića 3/1).

ZAGREB - U nastavku suđenja bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu trebali bi biti saslušani novi svjedoci, među njima i HTV-ova novinarka Hloverka Novak Srzić, koja je jedno vrijeme radila i na Novoj TV. Svilana USKOK tereti da je od kraja 2004. do kraja 2007. od vlasnika producentske kuće Core Media Vladimira Šelebaja Selleiera primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga". Šelebaj je ranije izjavio na sudu da je Novak Srzić primala po tisuću eura mjesečno za emisiju "U sridu" jer je jednom tjedno sudjelovala u uređivačkom kolegiju. Troškovi za nju, kako je posvjedočio, krili su se iza stavke "scenarij" (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organizira 4. Novinarsku srijedu - tribinu "Novinari na burzi". Prema aktualnim statističkim podacima Zavoda za zapošljavanje, 31. prosinca 2012. na burzi je bilo registrirano 745 nezaposlenih novinara i pet nezaposlenih urednika. Zbog tih, za novinarsku profesiju zabrinjavajućih podataka, kao i činjenice da su upravo novinari među onim nezaposlenima koji najteže pronalaze novo zaposlenje, na tribini će se moći čuti stručna mišljenja, kao i priče i iskustva nezaposlenih novinara (19 sati, velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U povodu manifestacije "Noć muzeja" održat će se konferencija za novinare na kojoj će predstavnici Hrvatskoga muzejskog društva, organizatora manifestacije, te Ministarstva kulture i Grada Zagreba predstaviti programe sudionika. "Noć muzeja" održat će se u petak, 25. siječnja, od 18 sati do jedan sat poslije ponoći, u više od 180 muzeja, galerija i ustanova u kulturi, u 100 hrvatskih gradova i mjesta. Ovogodišnji središnji događaj i simbolički početak "Noći muzeja" bit će otvorenje prve faze stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar (11 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Kulturno informativni centar - KIC predstavit će program i najaviti novu sezonu. U tom najstarijem zagrebačkom kulturnom centru, koji ove godine slavi 50. obljetnicu, predstavila su se brojna eminentna imena domaće i svjetske kulturne scene (12 sati, KIC, Preradovićeva 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙