FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završna konferencija projekta IR-OVE - Inovativna prekogranična regija - OIE

Autor: tper
ZAGREB, 21. siječnja 2013. (Hina) - Završna konferencija projekta IR-OVE-Inovativna prekogranična regija-Obnovljivi izvori energije (OIE) održat će se u petak, 25. siječnja, u Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

HOK je uključen u taj projekt, koji se provodi u okviru Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013.

Završna konferencija bit će prilika za predstavljanje provedenih projektnih aktivnosti i ostvarenih rezultata, kazala je šefica Odjela za gospodarstvo i međunarodnu suradnju HOK-a Sanja Želinski Matunec.

Cilj je projekta, kako je navela, povećanje konkurentnosti i održivi razvoj na cijelom pograničnom području obuhvaćenom projektom.

Također, projektom se želi unaprijediti poslovna suradnja i trgovanje poduzeća u pograničnom području, koja djeluju na razvoju tehnologija, proizvoda, usluga povezanih s OIE te poboljšati suradnja između tvrtki i institucija istraživanja i razvoja na području OIE.

Projekt je, kazala je Želinski Matunec, vrijedan 521,1 tisuću eura, od čega su 85 posto ili 431,1 tisuća eura sredstva iz IPA programa.

Projekt traje od 1. svibnja 2011. i završit će krajem ožujka ove godine.

U sklopu trajanja projekta održano je niz informativnih i edukativnih radionica za poduzetnike, provedeno je istraživanje za proizvode/usluge OIE te identificirane dobre prakse, razvijen je program osposobljavanja savjetnika te pripremljen katalog raspoloživih tehnologija OIE, kazala je direktorica Ekonomskog instituta Maribor, vodećeg partnera na projektu, Viljenka Godina.

Osim toga, niz aktivnosti bio je usmjeren razvoju prekograničnog partnerstva potpornih institucija te informiranju šire javnosti o važnosti štednje energije i energetske učinkovitosti, a osobito važnosti korištenja OIE.

Na konferenciji za novinare je istaknuto kako su štednja energije i energetska učinkovitost te mogućnost korištenja OIE teme o kojima je potrebno sustavno informirati stručnu i širu javnost te kako su to poruke koje će biti odaslane sa završne konferencije u petak.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙