FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu zatvoren Festival suvremene umjetnosti

Autor: zjur
SPLIT, 18. siječnja 2013. (Hina) - Književnom večeri u splitskom hostelu "Golly & Bossy", gdje su među brojnim studentima glume sudjelovali i sociolog i teoretičar književnosti Nebojša Lujanović te slobodni dizajner i ilustrator Bojan Krištofić, večeras je zatvoren drugi Festival suvremene umjetnosti čija je ovogodišnja glavna tema bila tabui današnjega društva.

Tribinu je moderirala Katja Grcić, a na njoj se razgovaralo o interpretaciji različitih društvenih i intimnih tabua kroz suvremenu književnost te strip kao specifični oblik vizualne narativne umjetnosti. Sugovornici su se dotaknuli i recepcije "tabu" tema u mainstream i nezavisnim tiskanim medijima u Hrvatskoj, kao i osobne interpretacije pojedinih tabua na području vlastitog stvaralaštva.

Sedmodnevni festival je organizirala Neafirmirana umjetnička scena, a održavao se osim u Multimedijalnom kulturnom centru i na Rivi, Đardinu, te na platou ispred Doma mladih. Posjetitelji su osim izložbi mogli vidjeti performanse, predstave, tribine i video projekcije.

Tematici ovogodišnjeg festivala odazvali su se Edo Popović, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Tanja Mravak, Ludwig Bauer, Mima Simić, Dorta Jagić, Srđan Sandić, Boba Đuderija, Edi Matić, Irena Lukšić, Marko Tomaš, Nada Topić, Ajla Terzić.

(Hina) xzjur ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙