FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Četiri ljubavi" C.S.Lewisa

Autor: pgas
SPLIT, 10. siječnja 2013. (Hina) - Knjiga "Četiri ljubavi", u kojoj autor britanski pisac Clive Staples Lewis (1898. -1963.) istražuje prirodu ljubavi, predstavljena je danas u splitskoj nakladničkoj kući Verbum, koja je objavila knjigu u hrvatskome prijevodu.

"Ova je knjiga mudro, nježno i iskreno razmišljanje o vrlinama i izazovima ljubavi, a u sebi sabire bogatstvo sadržaja i izvora od Biblije i svetoga Augustina pa sve do Jane Austin", rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta. Objasnio je kako knjiga "Četiri ljubavi" (1960.), objavljena u prijevodu Marije Pavlin, prikazuje četiri vrste ljudske ljubavi: prvrženost (storge), prijateljstvo (phila), zaljubljenost (eros) i karitas ili milosrdnu ljubav (agape).

"Poglavlje o milosrdnoj ljubavi možda je i najbolja stvar koju je Lewis ikada napisao o kršćanstvu", istaknuo je Balta.

Clive Staples Lewis (Belfast, 29. studenog 1898. – Oxford, 22. studenog 1963.) prvi dio života ateist, obraća se u 31. godini i o tome piše autobiografsku knjigu Iznenađen radošću (Surprised by Joy). Na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao je na polju klasične filologije i filozofije, a sveučilišni profesor bio je na Oxfordu i Cambridgeu. Čitateljima je najpoznatiji po sedam knjiga Kronika iz Narnije.

Ranije su na hrvatski jezik prevedena još tri njegova djela: "Kršćanstvo nije iluzija", "Pisma starijeg đavla mlađem" i "Velika rastava".

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙